Chili hos tandläkaren

Idag har Chili varit hos tandläkaren. Vår hästtandläkare heter Christer Korpe och han är veterinär i grunden och sedan vidareutbildad inom tänder. Det känns tryggt. Vi har använt honom sålänge jag kan minnas. Han är bäst!

Vi gick bort med Chili för vi har så nära. Just idag skulle det visa sig att vi verkligen behövde den bästa hästtandläkaren. För Chili har nog hoppat över tandläkarbesöken i sin ungdom och gjort något roligare istället 🐴.

Chili var trång i käken och det hade gjort så att M2(tror jag den hette😬 I alla fall tanden näst längst in i käken) på höger sida hade vridit sigoch låg både snett och felplacerad. På vänster sida hade M2 en tendens till vridning, men dessutom hade han djupa foderfickor M1-M2-M3. Dessutom hade han åsbildningar och tendens till ytlig karies.

Här kan ni se bild hur det såg ut på höger sida innan Christer började, som ni ser är tanden näst längst in sidförskjuten och dessutom vriden.

IMG_7740

Det blev slipning och nogrann rengöring av foderfickorna och så fick Chili bananlack❤️

Så här såg det ut efteråt:

IMG_7741

 

Men det kommer att bli många besök till Christer under en period för att få ordning på Chilis käke, men jag känner mig helt trygg med att det kommer att bli bättre. Vilken tur att vi bokade tid så snabbt och att vi nu vet om hans tandstatus😊.

Nu får Chili gå till tandläkaren var 3-4 månad under en ganska lång tid.

Chili skötte sig utmärkt i alla fall, jag är så stolt över honom.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>