Chilis ben, hur är det nu?

Ridningen idag:

Idag var det ett pass i manegen och det gick jättebra. Chili börjar bli starkare och orkar mer och han var framåt pigg och helt perfekt. image

vi hade sällskap av både Anna-Karin och Saga idag och det är så mysigt när vi är några stycken i manegen. Man får inspiration av att se andra rida.

Efter ridningen så skrittade jag och Saga av på galoppbanan.

Idag behandlade vi benet med Photizo vetcare:

image

 

bebet idag efter ridning och behandling:image

Chili skadade sig 9 eller 10 Juli när han var kvar hos säljaren. Ingen vet vad han har gjort. Men han hade sår lite överallt på kroppen, i pannan, på bakbenen på båda frambenen på manken, på ryggen och ja i stort sett överallt. Vi fick reda på att Chili var skadad sent på kvällen 15 Juli. Vi var på Capri då och jag tyckte det var jättejobbigt. Jag blev ledsen och orolig. Vi bestämde då att åka hem direkt(Vi hade redan planerat att lämna Capri på söndagen). Vi ordnade transport hem för Chili och vi körde hem själva. Chili kom hem på söndagen, vi på måndag eftermiddag.

Vi åkte direkt till Chili och jag blev chockad när jag såg honom, han såg så ynklig ut, svullet stort ben, massor med sår och man kunde se att han hade ont. Vi ströade upp boxen ordentligt och vi hade tid hos veterinären, vår veterinär Titti i Kungsbacka kl 07:30 på tisdag morgon.

Väl där blev det ultraljud, rakning, rengöring osv, penicillin och metacam skritt varje dag. Återbesöket efter 10 dagar UL igen, fortfarande svullet.  Nu har det gått en månad sedan Chili skadade sig och han är fortfarande svullen. Vi har nu smörjt med Compagel i 10 dagar och nu skall vi använda en LED IR ljus maskin photizo vetcare, som vi ska behandla benet med varje dag för att påskynda bortforslingen av slaggprodukter. Är det någon som har erfarenhet av photizo vetcare?

Det är återbesök nästa fredag😁. Nu hoppas jag att Photizon kan få ner svullnaden.

Nu på Fredag är det dags för Equieterapeut/massör.

 

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>