Grunden i fokus

Jag har samma upplägg varje dag, för hur jag lägger upp ridningen så att Chili känner igen sig. Fokus är fram och genomsläpplighet, alltså lösgjordhet med energi. Att få Chili att lyssna lika mycket i båda varven och ta hjälperna lika mycket. Att han ska söka sig fram till bettet och suga tag i det. Så jag börjar varje pass i skritt tills Chili lyssnar på start och stopp och vänster och höger, sedan följer samma arbete i trav med samma fokus. I galoppen fokuserar jag på att fattningarna ska bli bra, han orkar inte så mycket galopp än. Fokus genom hela passet är lösgjordhet, kontakt, takt, rytm och självbärighet. När jag har nått dit att han balanserar sig och bär sig själv så är jag nöjd. Jag rider korta pass då han är ung och omväxlande inne och ute.

Jag är noga med att han har energi i allt, från första skrittsteget tills jag hoppar av. Nu har Chili väldigt mycket energi så det är ju inget större problem, men jag tror på att man rider och fokuserar under hela ridpasset.

Jag ser till att träna mycket själv, jag löptranar 3-4 gånger i veckan med fokus på intervall och kör ett styrketräningsprogram lika ofta. Jag fokuserar mycket på att bli jämnare i min kropp så att jag inte för över ojämnheter på Chili.

Nu har vi skapat en plan för Chili under hösten, men första steget som måste tas är återbesöket med chilis ben till veterinären nästa fredag. Det är fortfarande tjockare och med en konturstörning…

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>