Veterinären / The veterinarian

IMG_8585 IMG_8592 IMG_8593 IMG_8594

Så, Igår kväll så var Chili snorig igen, ingen hosta, ingen feber, jättepigg men snorig. Antagligen så hann inte penicillinet verka då vi ar tvugna att avbryta kuren då han fick en reaktion i sina muskler eller så tog inte penicillinet denna bakterien, eller så är det ett virus.

Så tidigt imorse åkte vi till veterinären, Titti som är den bästa veterinären med Chili. Chili var riktigt snygg i sitt täcke ifrån PS of Sweden monogram Chocolate. Väl framme så började de att gå ner med ett endoskop, det är som en slang med en kamera längst fram, de kikade hela vägen ner i magen och även hela luftvägarna. Chili gillade inte endoskopin. Men det såg bra, men han har en massa slem. Sedan röntgade dem honom för att se om han har bihåleinflammation, vilket han inte har. Det var tur för det visade sig att om det hade vart bihåleinflammation så hade vi vart tvungna att köra honom till en klinik som har stationärvård, så måste dem borra hål genom benet in i bihålan och spola under ett par dagar för att det ska släppa.

De tog ett bakterieprov nerifrån för att kunna odla vilken bakterie som Chili har som ställer till det. Sedan fick han recept på slemlösande och luftvägsvidgande som han ska få två gånger om dagen varje dag i 3 veckor. Han ska ridas helst varje dag så att slemmet kommer upp. Han ska jobbas så att slemmet kommer upp men inte så att han får för hög puls.

So, yesterday when I thought Chili should have been fine, he was not really. He did not have any fever, he is eating and he is as normal. But he is snotty and it is yellow. Probably he have got it back as we had to abort the antibiotics as he had a bad reaction in his muscles from that, or maybe the antibiotics did not help and it is either another bacteria or an virus infection. Nevertheless early this morning we went to our veterinarian Titti, she is the best veterinarian! Chili looked really nice in his new cover from PS of Sweden monogram Chocolate!

When we arrived they started to make an endoscopy to see how he looks inside. It is a long tube with a camera in the end. Chili really did not enjoy that part of the examination. It looked good but they can see he has a lot of mucous in his airways. Then they Xrayed his head to see if he had sinusitis, but fortuntaely he did not have that. Which was lucky as if he had that we would have had to leave him at a veterinarianstation for up to week, if a horse have sinusitis they drill a hole into his sinuses and then they rinse through several days in arow. So I am really happy he does not have that.

They took an bacteriesample from his airways and he got the diagnosis airway infection and he got medicin both expectorant as well as airway extracting medicin. I must excercise him every day, because he needs to get the mucous out of his system.

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>