Variation

Hur viktig är variation? /How important is variation(English see below)

Ja, jag tror att variation är jätteviktigt och då menar jag att Chili går i olika miljöer och på olika underlag samt rids med olika intensitet, men även att göra olika saker, såsom hoppning/dressyr/uteritt. Då blir Chili lycklig och då vill han arbeta och då blir resultaten bättre på sikt. Så fort Chili är helt frisk ifrån sin förkylning så ska vi starta igång med lite bomövningar/hoppning. Då måste vi ha ett hoppträns och benskydd oxå!

Vi har ridhus, paddock, äng och galoppbana. Vi har en liten skogslinga med en backe som man kan träna lite backträning i. Om man vill rida ut så får man rida 20-30min på asfalt för att komma till en terrängbana. Men på eftermiddagarna är det svårt för vi har väldigt mycket vildsvin vid stallet och i skogen nära stallet.

En annan sak jag tänkte på är mark kommunikationen, att se till att man har kontakt och ledarskap ifrån marken innan man det uppifrån. I vissa situationer blir Chili spänd och då brukar jag få honom att lyssna på mig ifrån marken innan jag sitter upp, med ett antal kommunikationsövningar. Det är riktigt bra!

En vanlig vecka/Usual week:

Måndag Ridhus jogging med bommar – Indoor jogging with groundfences

Tisdag Galoppbanan kondition – Canter puls training

Onsdag Longering paddock, arbeta lös – Natural horsemanship or ”line” training

Torsdag Ridhus med lite mera jobb och träning – Indoor more training and some more puls

Fredag jogga på ängen – Jogging on the field

Lördag uteridning – Outdoor hiking

Söndag -promenad – rest

I believe variation is superimportant, both where you ride and how you ride, such as intensity and what you do. Variation build happy horses and happy horses perform long term. We have Indoor and outdoor facilities, we have a field where we can ride. A canter track and a short track in the woods, to go to a terraintrack we need to walk approx 20-30min on a road. Soon myself and Chili will start some training with fences as well. That will be funny.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>