Träningshelg i skåne

 

 

IMG_9293 IMG_9294 IMG_9296

Denna helgen har jag vart hos min tränare Cilla Kristoffersen på Mosslunda dressyr. Chili är verkligen fantastisk. Vi lastade på honom hemma och sedan stog han snällt på transporten hela vägen, det är ganska många timmar att köra, men han skötte sig exemplariskt. Väl framme så fick han en box och så kunde han vila några timmar innan det var dags för första lektionen. Även det tog han med ro, nytt stall men han var cool och bara fann sig.

När det var dags för första lektionen i fredags så var Chili ganska trött efter resan och jag var lite nervös och åkte lite häst. Men det blev det snart ändring på och både jag och Chili fick vakna till liv. För Chili som inte är utbildad alls handlar det mycket om att han ska förstå och då är det 100% rätt ridning och massor av beröm som gäller när han gör rätt. Jag har vart lite ”snäll” hemma och måste vara mycket mer tydlig, bestämd och lite tuffare, men på ett bra sätt. Cilla sa att ”du skickar en förfrågan i 7 exemplar och väntar på svaret” Jag fick träna på att vara mer direkt och inte vänta. Första dagen var Chili verkligen svettig, men han är så långhårig så han ser ut som ett lurvigt marsvin. Sedan åkte vi hem till några vänner i Åhus och åt tacomiddag, det var jättemysigt och trevligt.

Dag 2 så var vi mer med på noterna och kunde få till mycket bättre ridning. Chili kändes fräsch och piggare än på fredagen. Det har vart jätteroligt och lärorikt och vi har massor med planer för framtiden, både för mig och Chili, både nära och långsiktigt. Nu ska jag och min hemma tränare följa ett upplägg som Cilla har gjort för oss och sedan ska vi tillbaka om 4 veckor igen. Jag tror att Chili har massor med träningsvärk idag för det har jag i alla fall. Känslan var på topp och Cilla är den bästa tränaren, hon är tuff, rak, ärlig, peppande och ger massor med energi.

Vi var och hälsade på finaste Ares under helgen, så som jag har längtat efter honom, han var med sina kompisar och han såg så nöjd ut, han var lurvig som en shetlandsponny, men så väl omskött och man kunde se att han trivdes så bra. Jag borstade honom och myste länge med honom. Han kommer alltid att vara min ponny, vad som än händer. Bästa Ares.

Idag ska Chili rakas!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>