Mobbning

Jag tänkte börja med att skriva att mobbning är ALDRIG okej och det spelar ingen roll om vilken hudfärg du har eller hur du ser ut eller vad ditt efternamn är det spelar ingen roll ingen ska behöva bli mobbad. Mobbning är hemskt och tar många liv och får väldigt många att må dåligt. Självklart behöver man inte vara vän med alla eller gilla alla men man behöver inte vara elak eller säga eller göra något dumt. Senaste tiden tycker jag att mobbning har uppmärksammats mycket och det tycker jag är såå bra och många som har blivit mobbade har vågat kliva fram och berätta deras historia och detta är väldigt bra för jag tror att många kan känna skam för att ha blivit mobbad och om någon som blivit mobbad ser att till exempel dennes största idol pratar om mobbning så tror jag att denna personen som blivit mobbad kan ta hjälp av detta. Någon som jag verkligen tycker gör ett väldigt väldigt bra jobb för att bekämpa mobbning är Misslisibell, wow asså hon har inspirerat mig till att skriva detta blogginlägget och eftersom att hon är en stor förebild för väldigt många så tror jag att hon hjälper många att komma igenom tuffa perioder som ni kanske vet så har hon skrivit en bok som heter ”ni vann aldrig” jag tycker att alla borde läsa den.

Något jag tror många inte tänker på är konsekvenserna av vad man säger, till exempel att kalla någon ”tjock” kan leda till ätstörningar. Att säga ett nedvärderande ord till någon kan ha stora konsekvenser, att skriva ett nedvärderande ord till någon kan ha exakt lika stora konsekvenser. Om ett ord kan leda till ätstörningar då kan jag inte ens föreställa mig vad mobbning kan göra med en människa. Att ungefär varje dag eller varje dag behöva höra dåliga kommentarer eller bli slagen det måste ju vara fruktansvärt.

Det finns både psykisk och fysisk mobbning och nätmobbning. Jag kan inte så mycket om just mobbning men jag tycker att det är så fruktansvärt och hemskt. En gång så såg jag så en film som handlade om en kille som blev grovt mobbad både psykiskt och fysiskt, och efter jag hade sett den filmen så mådde jag såå dåligt jag mådde både illa och fick huvudvärk, jag blev väldigt illa berörd av den filmen. De sista jag skulle vilja säga är att om du blir mobbad så fortsätt kämpa och prata med någon om det och glöm aldrig att det inte är ditt fel och är du någon som mobbar så lägg av med det gå och säg förlåt, mobbning tar liv glöm inte det.

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Mobbning

  1. Du är så himla klok i vad du skriver/säger o tycker du har rätt på alla sätt. /PS. Älskar dig jättemycket och du är världens bästa förebild❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>