Chili hos veterinären och ska jag sälja Chili?

Först tänkte jag skriva lite om jag ska sälja Chili eller inte, jag har fått många frågor om att jag har lagt ut annons på Chili. Jaghar funderat på att kanske hitta en mer färdig ponny så att jag kan ut och tävla mer nu direkt och i de högre klasserna. Chili har absolut kapaciten för de högsta klasserna enligt min tränare(och mig), men han behöver tid och jag är 14 och hinner växa ur ponnyåren snart. Jag har vart och tittat och provridit en del ponnysar och visst de har vart fina, men inte haft samma ridbarhet och kapacitet som Chili. Nu har jag landat i att det är Chili jag vill ha, jag vill göra våran resa, jag vill vara med Chili, vi ar ett speciellt band, han gnäggar varje gång just jag kommer, att han kommer galopperande i hagen när jag ropar hans namn och följer mig som en hund. Visst han är rätt laddad att rida ut han har mycket nerv och är superkänslig, men jag och Chili vi hör ihop! Det ska vara vi!

Så den senaste tiden har Chili sparkat bockut i ridningen en del, jag har känt att han inte har trivts i sin dressyrsadel så jag har sålt den och han har fått en vila på 3 veckor, men han kändes inte helt hundra när jag satte igång honom igen så idag var det dags för veterinären. Vi går till Titti på Kungsbacka kliniken och hon känner både mig och Chili sedan innan då det var hon som hade hand om honom när vi tog hem honom då han hade blivit skadad hos säljaren.

Så imorse gick jag upp 04:30 och åkte till stallet, morgonfodrade alla hästar och fixade iordning Chili, väl hos Titti så gjorde hon böjprov utan anmärkning, longering på hårt och mjukt underlag utan anmärkning och Chili var superfräsch i benen, MEN han hade en låsning i ryggen, på höger sida, den har gjort att han har sänkt ryggen och blivit blockerad i bakbensaktiviteten. Som tur är så är Titti både veterinär och kiropraktor så hon behandlade honom och knäckte/låste upp blockeringen. Nu ska Chili motioneras utan ryttare i 4 dagar, promenader, longeras och sedan gå med tejp(kinesiologitejp) för att hjälpa bukmusklerna. Titti kollade även min hoppsadel och den fick godkänt så den ska jag rida i den under igångsättningen.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>