Chili

Även om man vet att något är rätt, så är det inte enkelt. Idag har jag sålt Chili.

När jag köpte dig var du knappt riden, du var rädd om dina bakben, det gick inte att spola dig, inte att lasta dig, du var så bäbis. Vi har haft 1,5 år tillsammans och du har utvecklats superfint. Nu kan du skänkelvikning, bakdelsvändningar, förvänd galopp och enkla byten, du går rakt på transporten, det går att duscha hela dig även huvudet och du njuter. Du litar på mig och följer mig vart jag än går. Tänk att just jag har fått uppleva att lära dig detta, att vara med om en utbildning ifrån grunden. Jag är så tacksam för det. Du är så snäll och vill alltid göra ditt bästa. Du står som ett ljus på transporten, vem som helst kan rida dig, du har så stort förtoende för människor. När det nu var dags att komma vidare i utbildningen så har du visat att du inte riktigt trivs med det, du vill inte vara en dressyrponny på den nivån som jag vill och man ser hur lycklig du är när du får vara med kompisar och när man myser med dig.

Alla hästar vill inte vara dressyrhästar och så är det med dig Chili, jag vill inte tvinga dig till något du inte vill, jag vill att du ska vara lycklig och jag vill att du ska känna glädje och trivas med det du gör. Det är så viktigt för mig och du är så viktig för mig. Nu har jag sålt dig till ett ställe där du kommer att få oändligt mycket mys och bli ompysslad som den kung du är. Du kommer att få gå i stor hage med kompisar och du kommer att få varierad ridning, du kommer att lära barn att rida och du kommer att glädja andra så som du har gjort med mig!

När jag skriver detta rinner tårarna och just nu känns det som om jag kommer att gå sönder av sorg och aldrig bli hel igen, men jag vet att du kommer att få det bra och få det precis som du vill ha det och det gör att jag måste se det likadant, men just nu känns det bara tomt.

cropped-IMG_4681.jpg

blogstats trackingpixel

6 reaktion på “Chili

  1. Så bra tänkt, det finns så många som tänker bara på sig själv och tvingar hästen, önskar alla ponnysar fick ha dig som ägare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>